Skip to Main Content

Content

Az NRI 65%-kal csökkenti az alkalmazásfejlesztési erőfeszítéseket az Oracle APEX segítségével
Pataki Dávid 2023.05.10

A vállalat azt tervezi, hogy a kezdeti sikerekre épít, és az Oracle APEX-et nagyobb irányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi kezdeményezésekre használja.


„Az Oracle APEX az ügyfeleinknek nyújtott érték kritikus hajtóereje lett. Lehetővé teszi számunkra a költségek csökkentését és az alkalmazások gyorsabb fejlesztését.”
Shota Isshiki, bit.Labs System Architect, NRI
 

 

Üzleti kihívások
A Nomura Research Institute (NRI) arról híres, hogy kiváló szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínál ügyfelei számára, akik között a japán tőkepiaci cégek mintegy 70%-a található. De ahogy az ügyfelek igényei növekedtek, és az alkalmazások egyre összetettebbé váltak, e szolgáltatások nyújtásának költségei is növekedtek. Az NRI-nek olyan megoldásra volt szüksége, amely az alkalmazásfejlesztési költségek szabályozásával azonos szintű szolgáltatást nyújthat, miközben versenyképes marad.
És sok hasonló céghez hasonlóan az NRI-nek is meg kellett küzdenie a fejlesztők súlyos hiányával. Az Oracle APEX segítségével a kevésbé tapasztalt fejlesztők kifinomult modern webalkalmazásokat hozhatnak létre, és általánosságban javíthatják termelékenységüket. Egyértelmű volt, hogy az Oracle APEX segíthet a költségekkel és az erőforrásokkal kapcsolatos problémák megoldásában. Ráadásul az alacsony kódú fejlesztői platform különösen jól illeszkedett az NRI-hez, mert csapatai már rendelkeztek szakértelemmel az Oracle Database és az SQL területén.

„Az Oracle APEX segítségével minden feleannyi idő alatt elvégezhető.”
Shota Isshiki, bit.Labs System Architect, NRI

Miért választotta az NRI az Oracle-t?
Az NRI több mint 20 alacsony kódú platform szigorú értékelése után választotta ki az Oracle APEX-et. Először is, a vállalat el akarta kerülni a felhő alapú fejlesztői platformok általános korlátait, amelyek gyakran tárhely- vagy API-hozzáférési korlátokkal rendelkeznek. A kiválasztási csapat azt is értékelte, hogy az Oracle APEX-et önálló szoftverként kínálják, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy testreszabhassa azt a környezetet, amelyben az APEX-et futtatná.
Az is fontos volt, hogy az NRI fejlesztőcsapatai gyorsan felgyorsuljanak egy új platformon. Mivel az Oracle APEX SQL-alapú, jól illeszkedett a fejlesztők szakértelméhez. Linux-kompatibilitása is megfelelt az NRI számítási környezetének.
A legfontosabb kritérium talán az volt, hogy az Oracle APEX lehetővé tegye a vállalat számára, hogy olyan alkalmazásokat fejlesszen ki, amelyekre ügyfeleinek szüksége van, és gyorsan visszaadja a frissítéseket. Ennek tesztelésére egy csapat az Oracle APEX segítségével készített egy bemutató fotómegosztó alkalmazást. Az NRI vezetőit lenyűgözte az alkalmazás érzékenysége, és az a tény, hogy könnyen telepíthettek egy reszponzív felületet PC-re és mobilplatformokra egyaránt. Az APEX-szel fejlesztett alkalmazás lehetővé tette a vállalat számára, hogy a legközelebb kerüljön ideális alkalmazásához.
"Az APEX nagyon intuitív, akár egy okostelefon. Körülbelül egy hétbe telt, míg megértettem, hogyan működik, és kevesebb mint egy hónap alatt fejlesztettem az alkalmazásokat" - mondja Anna Kitamura, alkalmazásmérnök.

Eredmények
Az Oracle APEX éles üzembe helyezése után az NRI csapatok 11 alkalmazást készítettek a platformmal, és az APEX átlagosan 65%-kal csökkentette az alkalmazásfejlesztési erőfeszítéseket. A vállalat azt is megállapította, hogy az Oracle APEX-et használó alkalmazások frissítése az ügyfelek kérésére sokkal egyszerűbb folyamat, mint korábban. A korábban napokig tartó felhasználói felület frissítések most pillanatok alatt elkészülnek.
Az Oracle APEX másik kulcsfontosságú előnye az volt, hogy a kevésbé tapasztalt fejlesztők is könnyen alkalmazhatják. A csapattagok kihasználhatják meglévő SQL-készségeiket, és gyorsan közreműködőivé válhatnak alkalmazásfejlesztési projektekben. A jövőben az NRI azt tervezi, hogy növeli a vállalat APEX-fejlesztési szakértelmét, hogy továbbra is gyors átfutási időn belül magas színvonalú alkalmazásokat kínálhasson ügyfeleinek.