Skip to Main Content

Content

APEX@Home 2020
Pataki Dávid 2020.04.21

Minden rosszban van valami jó. Bár recseg-ropog a gazdaság és sokan veszítik el a biztonságos megélhetésüket, de ebben az időszakban egyre több tudás válik ingyen elérhetővé.
Ráadásul a konferenciák is elmaradnak, de jó hír, hogy nagyon sok közülük online megtartásra kerül.

Az APEX@Home 2020 rendezvény 24 órában 24 előadótól 24 előadást mutatott be mindössze egy nap alatt.Az előadások listája itt érhető el, illetve mindegyikhez csatolva van a megfelelő youtube link is:

https://apexatho.me/pls/apex/f?p=apexathome:home:0

Azért ha nem bánjátok, néhányat kiemelnék közülük:

Daniel Hochleitner, aki egy szabadúszó APEX fejlesztő, előadásában bemutatja hogyan használhatjuk a böngészőnket hibakeresésre és egyáltalán arra, hogy megnézzük, mi történik a színfalak mögött. 

 

Joel Kallman és Marc Sewitz (akivel egy közös képet is sikerült lőni egy konferencián) röviden bemutatta az APEX jelenét, de annál részletesebben a jövőjét. Az Oracle termékportfólióján belül egyre inkább hangsúlyosabb szerepet kap ez az eszköz és egyre több energiát fektetnek a fejlesztésébe.
Többeközt azért is került jobban a figyelem középpontjába, mert gyorsan összedobtak egy alkalmazást, amely világszerte naponta méri az emberek hangulatát.

 

Peter Raganitsch egy nagyon alapos, érthető és színvonalas áttekintést adott a debugolási lehetőségekről. 

Végül pedig, a teljesség igénye nélkül következzen a személyes kedvencem Scott Spendolini-től a biztonsági megfontolások témából. Még szerencse, hogy megvan videón, mert akkora mennyiségű információt osztott meg, hogy kikockázás nélkül nem is tudnánk áttekinteni az APEX bizonsággal kapcsolatos lehetőségeit és beállításait.